Bo i Enköping

Sarmad bor i Enköping

– Jag trivs bra på S:t Ilian. Det är ett lugnt och trevligt område. Centralt och nära till tågstationen. Att bo i Enköping är en trygghet. Det är en stad för barnfamiljer. Att alla känner alla ser jag också som en positiv grej.

Att Enköping är parkernas stad är känt över hela Sverige. Sarmads favoritpark ligger nära Enköpingsån. – Jag tycker om Klosterparken. Där kan vi sitta och umgås, spela kubb, sola och grilla.

Johanssons bor i Fjärdhundra

– Här tar vi oss tid och kommer inte in i cirkeln där vi ska stressa ”bara för att”. Vi kan känna lugnet efter jobbet, säger Daisy. Jérémie fick nog av att bo inne i stan.

– Att bo här är vår drömbild av hur barnen ska växa upp. Det ska vara lite Bullerbykänsla. När det är sommar springer barnen ute på gräset och när det är vinter behöver vi skotta snö. Samma sak med hösten. Snart är det dags att kratta löv, säger Jérémie.

Katarina bor i Lillkyrka

– Här kände jag mig snabbt hemma. Dels för att det är ganska litet, dels för att jag har ett arbete där jag möter och samverkar med många av bygdens människor.

Folk hänger ihop i området, Tröjden. När Katarina flyttade från Uppsala till Lillkyrka kom grannar över med hembakt sockerkaka för att hälsa välkommen.

Ann-Sofie bor i Örsundsbro

I Örsundsbro finns allt vi behöver. Här kan våra barn växa upp, gå i förskolan och skolan och få sina kompisar. Vill du bo lantligt med bra kommunikationer till större städer där det finns jobb är det perfekt att bo här, säger Anne-Sofie.

– Det bästa med att bo i Örsundsbro är att vi kan bo så här lantligt med bra pendlaravstånd till både Enköping och Uppsala, säger Anne-Sofie.

Kontakt

Telefon: 0171-62 50 00
E-post: kommunen@enkoping.se
Besöksadress: Torggatan 21
Postadress: 749 35 Enköping

Följ oss

LinkedIn

När du besöker denna webbplats sparas viss information om ditt besök.