Hitta lekplatser och lekparker

Hitta alla lekplatser i Enköpings kommun på en karta eller i en lista.

Karta över alla lekplatser

I kommunens digitala karta kan du se var alla lekplatser finns i Enköping.

Enköpings stad

Foto på Besksötagatans lekplats.

Det här är en större lekplats med många olika sorters lekställningar och möjliga aktiviteter. Det finns lektorn, vippgungor och klätterställningar. Det finns också gungor här.

Adress: Besksötagatan

Foto på skolparkens lekplats.

Lekplatsen i Skolparken har flera olika sorters lekredskap. De lite äldre barnen tycker om att åka den långa tubrutchkanan. De tycker också att det är roligt att snurra runt på vippgungan nedanför. För de mindre barnen finns ett populärt tåg, bilar och en mindre rutchkana. Här finns också många bänkar och bord.

Adress: Drottninggatan

Solsidans lekplats är en lekplats med många möjligheter att klättra. Det finns både en klätterställning och ett klätternät. Lekplatsen har också en stor korggunga som passar barn i alla åldrar.

I kanten finns en liten skogsslänt där stora och små kan ta en paus. Den som vill fika kan göra det vid picknickborden.

Det är enkelt att cykla till Solsidans lekplats och det finns bra cykelställ för att parkera cykeln.

Adress: Fiskgjusegränd

Foto på Åkersholmes temalekplats.

Den här lekplatsen är en av de största i Enköping och ska passa barn i alla åldrar. Den långa och mjuka klätterställningen löper genom nästan hela området och är en riktig utmaning. Det finns vanliga gungor , men också en storgunga. längst bort finns en vippgunga som snurrar som en karusell.

Adress: Mellan Gulriskagatan och Vulcanusvägen

Foto på temalekplatsen Skeppet.

Skeppets lekplats ligger inbäddat mellan gatorna i Gånsta. Här finns en gungställning, sandlåda, lekbåt för de mindre barnen. De större barnen brukar tycka om korggungan, karusellen och bollplanen vid sidan om.

Framför bollplanen finns också ett litet utegym.

Adress: Vitriskagatan

Foto på Temalekplatsen Öriket.

Öriket ligger inbäddad mellan Åpromenaden och bostadsområdet vid Klarbärsgatan och Strömgatan. Det är en lekplats för alla åldrar. För de mindre finns gungor, en lekbåt och vippgunga. För de större finns flera olika sorters klätterställningar och gungor.

Området har både hårda ytor och sand. Det finns flera bord och bänkar.

Adress: Klarbärsgatan, Strömgatan

Fjärdhundra-Simtuna

Foto på Mostavägens lekplats.

Lekplatsen ligger längst upp på Mostavägen. Här finns en rutchkana och ett litet klätternät. För de mindre finns en liten vippgunga som ser ut som en elefant. Mot skogen ligger två små hus att leka i. På lekplatsen finns också gungor och en sandlåda.

Adress: Mostavägen, Fjärdhundra

Grillby-Norra Trögd

Foto på Anna Lindhs parks lekplats.

Lekplatsen ligger i Anna Lindhs park. Här finns en klätterställning med rutchkana. Det finns också gungbräda, sandlåda och gungor.

I lekplatsens kant finns sittplatser med bord och bänkar.

Adress: Storgatan, Grillby

Foto på lekplatsen i Skolsta.

Lekplatsen i Skolsta ligger inne på ett grönomåde mellan Vällingevägen och Grillbyvägen. Här finns stora och små gungor, en rutchkana och snurrkoppar.

För dig som vill äta matsäck här finns bord och stolar.

Runt lekplatsen finns en grön gång av träd och buskar som också inbjuder till lek. Bredvid lekplatsen ligger en fotbollsplan.

Adress: Vällingevägen

Hummelsta-Åsunda

Foto på Gamla vägens lekplats.

Lekplatsen vid Gamla vägen i Hummelsta ligger nära skolan. Här finns gungor och en dubbel vippgunga. För den som vill klättra finns en klätterställning och en rutchkana.

Adress: Gamla vägen, Svinnegarnsvägen

Lillkyrka-Södra Trögd

Foto på Klockarevägens lekplats.

Lekplatsen har en rutchkana som också är en klätterställning med sandränna. Bredvid står gungställningen med gungor för större och mindre barn. Lekplatsen har också en mindre karusell och ett litet lekhus.

Adress: Klockarevägen, Lillkyrka

Örsundsbro-Lagunda

Adress: Skolvägen, Ängsvägen i Örsundsbro