Medarbetare berättar

Sandra är teamledare

Sandra är teamledare på försörjningsstödsteamet på socialförvaltningen. Teamet utreder och fattar beslut om rätten till försörjningsstöd, för dem som behöver det. De arbetar aktivt för att människor ska bli självförsörjande i så hög grad som möjligt.

– Bland det roligaste i mitt jobb är att kunna skapa möjligheter till en positiv förändring och att motivera andra till att bli sitt allra bästa jag.

– Jag har arbetat i åtta år på socialförvaltningen, men i olika roller. När jag har känt att jag saknat kunskaper i tjänsten har jag alltid fått chansen att vidareutbilda mig. På Enköpings kommun får jag möjligheten att utvecklas både i mitt yrke och som person.

Caroline är fysioterapeut

På Seniorgymmen och kommunrehabs träffpunkter arbetar Caroline med att motivera kommunens seniorwer till träning som passar just dem.

– Det bästa med mitt jobb är att ha möjlighet att stimulera den enskilde till en träning som passar just den personen. Jätteroligt att vara med och stötta till en hälsofrämjande livsstil! Och så träffar jag så många olika människor. Så härligt att komma med insatser innan det har uppstått problem.

Ingrid är förskollärare och Anna-Lena arbetsterapeut

Tillsammans arbetar de som ledare på Elvira som är en verksamhet riktad mot invandrarkvinnor.

– Det bästa med Enköpings kommun är att det är en ganska liten kommun där beslutsvägarna är korta. Sedan fungerar samarbetet med cheferna väldigt bra, säger Anna-Lena.

– Cheferna ska ha en stor eloge. Vi har fått stor frihet att utveckla vår verksamhet. De har trott på oss, det betyder mycket, säger Ingrid.

Alexander är VA-ingenjör

– Det jag gillar bäst är det egna ansvaret. Jag vet vad som förväntas av mig i min roll, men jag får oftast välja hur jag tar mig dit. Jag har mycket fria tyglar och jag får mycket idéer och testar mig fram. Enköpings kommun en trygg arbetsgivare där jag får en stor frihet. Det är skönt att ha det förtroendet, vi känner tillit till varandra.

– Jag känner mig också utmanad då svårighetsgraden på mitt jobb ökar hela tiden, inget projekt är det andra likt och man lär sig hela tiden nya saker.

Ann är integrations­samordnare

– Det bästa med mitt jobb är att jag får samverka med personer som har integration och inkludering lika varmt om hjärtat som jag själv har. Jag får möjlighet att påverka vilken framtid och riktning som vi ska arbeta mot. Det känns också bra att jag får möjligheten att växa och utvecklas som person.

Nina är kökschef

– Det bästa med Enköpings kommun är möjligheterna som finns för att vidareutbilda sig. Det är lätt att få stöd från andra kök och chefer. Det är bra stämning på Enköpings kommun och måltidsservice. Det bidrar mycket till att jag trivs.

– Tryggheten som finns på Enköpings kommun är något som jag uppskattar mycket efter att ha jobbat på privata restauranger. Det finns även goda utvecklingsmöjligheter på kommunen. Är man öppen för att byta arbetsplats så går det oftast att lösa.


Kontakt

Telefon: 0171-62 50 00
E-post: kommunen@enkoping.se
Besöksadress: Torggatan 21
Postadress: 749 35 Enköping

Följ oss

LinkedIn

När du besöker denna webbplats sparas viss information om ditt besök.