Caroline är fysioterapeut

Den förebyggande verksamheten inom vård och omsorg innefattar Seniorgymmen och kommunrehabs träffpunkter. Här arbetar Caroline med att motivera kommunens seniorer till träning som passar just dem.

Foto: Åsa Sundström

Varför valde du att arbeta på Enköpings kommun?

– Jag är från Enköping och tycker det är en styrka att känna till området. Kommunen erbjuder ett fritt arbete med goda utvecklingsmöjligheter. Det är väldigt roligt att arbeta här! Jag har tidigare jobbat på lasarettet, men det förebyggande sätt med friskvård som kommunen jobbar på lockade mig.

Hur skulle du beskriva ditt arbete?

– Jag arbetar som fysioterapeut inom förebyggande verksamhet. Min roll är att bidra med hälsofrämjande och förebyggande insatser riktade mot kommunens seniorer. Det handlar om att motivera dem att fortsätta vara aktiva, alternativt att börja träna. Jag är även ansvarig för den gymutbildning för träningsovana seniorer som kommunen startade i höstas.

Vad är det bästa med ditt arbete?

– Att stimulera den enskilde till en träning som passar just den personen. Jätteroligt att vara med och stötta till en hälsofrämjande livsstil! Och så träffar jag så många olika människor. Så härligt att komma med insatser innan det har uppstått problem.

Behöver du fortfarande förklara din titel?

­– Ja, det händer! Jag tog examen som fysioterapeut 2015 och året innan hade yrket bytt titel från sjukgymnast. Men nu tycker jag de flesta har förstått namnbytet. Och ordet sjukgymnast bygger ju på ett förlegat synsätt.

Vilket är ditt drömjobb inom kommunen?

– Det är till viss del det jag redan har! Jag skulle gärna kombinera min tjänst med att arbeta med rehabiliteringsfrågor.

Hur bör man vara för att ha ditt arbete?

– Man behöver vara fysioterapeut eller ha annan utbildning med kompetens inom vetenskapligt grundad träning och hälsa. Som person behöver man vara social och uppfinningsrik för att hitta det som motiverar varje enskild person.

Hur viktiga är dina kollegor?

– Jätteviktiga – det är ju dem man tillbringar sin vardag med! Hos oss är det en välkomnande stämning och högt i tak.

Vad är det bästa med Enköpings kommun?

– Goda utvecklingsmöjligheter. Fint med en kommun som arbetar förebyggande, det är långt ifrån självklart. Här kan vi arbeta med att skapa en miljö som uppmuntrar till fysiskt aktivitet, med utegym, motionsspår och annat. Det är något att vara stolt över!

På vilka sätt lever du upp till kommunens värdeord och hur går de att koppla till ditt arbete?

– De som kommer hit kan känna att de får hjälp med det de behöver. De kan känna sig trygga med att all träning och alla tips från oss baseras på vetenskaplig evidens. Min ambition är att man som senior ska känna stöd att fortsätta vara fysiskt aktiv eller börja träna. Alla kan träna - det handlar bara om att anpassa träningen efter sina förutsättningar.

Fakta

Namn: Caroline Hillman
Yrke: Fysioterapeut
Utbildning: Fysioterapeutprogrammet
Ålder: 29
Bor: Enköping
Intressen: Träna, natur, resor och familjen.
Arbetat här sedan: Hösten 2017

Kontakt

Telefon: 0171-62 50 00
E-post: kommunen@enkoping.se
Besöksadress: Torggatan 21
Postadress: 749 35 Enköping

Följ oss

LinkedIn

När du besöker denna webbplats sparas viss information om ditt besök.