Nina är kökschef

Nina Öster är kökschefen som började på Enköpings kommun efter några år i den privata restaurangbranschen. Nu är hon arbetar hon på Liljegårdens vårdboende och varvar matlagning med planering och inköp. Det är ett val som hon trivs väldigt bra med. 

Foto: Marcus Olsson

Varför valde du att arbeta på Enköpings kommun?

– Efter att ha jobbat inom den privata restaurangbranschen så kändes det bra att börja på Enköpings kommun. Det var mycket lättare att få familjen och allt runtomkring att fungera när man inte jobbar sena kvällar som jag gjorde förut.

Hur skulle du beskriva ditt arbete?

Jag lagar mat varje dag, men som kökschef så är det även andra administrativa arbetsuppgifter och planering. Rollen som arbetsledare är jätterolig och det är en utmaning att få planera och laga en så bra mat som möjligt utifrån en viss budget.

Vad är det bästa med ditt arbete?

– Matlagning är jätteroligt men jag gillar också de administrativa delarna i arbetet.

Vilket är ditt drömjobb inom kommunen?

– Jag tycker om mat och träning. Det driver mig att få utveckla maten och tycker samtidigt om att ha kontakt med våra kunder. Det finns nog ingen speciell titel för det men det vore roligt att få jobba mer med det.

Hur bör man vara för att ha ditt arbete, vem skulle du rekommendera det till?

– Man bör vara engagerad och tycka om att laga mat. Att hålla en bra struktur är viktigt. Som arbetsledare måste man också kunna engagera personalen och ha en bra överblick.

Hur viktiga är dina kollegor?

– Jätteviktiga! Jag trivs jättebra med mina kollegor och vi bollar så mycket idéer och tankar med varandra. Vi trivs bra här och vi ses även utanför arbetet.

Hur ser du på jobbmöjligheterna efter avslutad utbildning?

– Det ser rätt bra ut inom kök och restaurang.

Vad är det bästa med Enköpings kommun?

– Möjligheterna finns för att vidareutbilda sig. Det är lätt att få stöd från andra kök och chefer. Det är bra stämning på Enköpings kommun och måltidsservice. Det bidrar mycket till att jag trivs. Tryggheten som finns på Enköpings kommun är något som jag uppskattar mycket efter att ha jobbat på privata restauranger. Nu jobbar jag fasta tider och allt är bra uppstyrt med utvecklings- och lönesamtal. Det finns även goda utvecklingsmöjligheter på kommunen. Är man öppen för att byta arbetsplats så går det oftast att lösa. Jag själv påbörjar snart en projektanställning som kökschef på ett annat boende.

På vilka sätt lever du upp till kommunens värdeord och hur går de att koppla till ditt arbete?

– Enköpings kommuns värdeord är ansvar, service, trygghet och ambition. Stora delar av vårt arbete handlar om service till våra kunder. Jag tycker att vi visar vårt ansvar genom att prata och lyssna på våra kunder. Vi går ut på avdelningarna för att fråga våra kunder om maten smakade bra och hur vi kan förbättra den. Vi visar att allt går att lösa och att vi tar ansvaret för att maten som vi lagar blir bra. Jag har ambitionen att utveckla verksamheten genom både nya maträtter som smakar bra men också är ekonomiska och följer våra mål på maten. Jag tycker allt det här skapar en trygghet för kunderna.

Fakta

Namn: Nina Öster
Yrke: Kökschef
Utbildning: Kockutbildning och kökschefsutbildning
Ålder: 40
Bor: Örsundsbro
Intressen: Mat och träning Arbetat här sedan: 2009

Kontakt

Telefon: 0171-62 50 00
E-post: kommunen@enkoping.se
Besöksadress: Torggatan 21
Postadress: 749 35 Enköping

Följ oss

LinkedIn

När du besöker denna webbplats sparas viss information om ditt besök.