Sandra är teamledare

Sandra är teamledare på försörjningsstödsteamet på socialförvaltningen. Hon har arbetat i åtta år på socialförvaltningen, men i fyra olika roller.

Foto: Jessica Lindegren

Försörjningsstödsteamet arbetar med att utreda och fatta beslut om rätt till försörjningsstöd. Du kan ansöka om försörjningsstöd när du har fyllt 18 och har slutat skolan. Teamet arbetar aktivt för att människor ska bli självförsörjande i så hög grad som möjligt.

– Jag har alltid fått möjligheten att utvecklas. Innan jag blev teamledare har jag haft tre andra roller. Jag har arbetat som utredare på vår mottagning, i försörjningsstödsteamet och på vår myndighetsutövning för barn och familj.

– Det var min tidigare chef som uppmanade mig att söka tjänsten som teamledare på försörjningsstödsteamet. Hon sa ”Du är redo för nästa steg” och det steget är jag glad att jag tog.

Varför valde du att arbeta på Enköpings kommun?

Jag har alltid hört gott om Enköpings kommun som arbetsgivare och det lockade mig. Det är en lagom stor kommun som är överblickbar. Samverkan är en stor del i socialtjänstens arbete och i en kommun som Enköping är det enklare att samverka både internt och externt.

Vad är det bästa med ditt arbete?

Det är intressant, omväxlande och lärorikt. Jobbet har en otrolig bredd. Det finns inte en dag som är den andra lik. Den utmaningen tycker jag om.

På försörjningsstödsteamet arbetar vi för att skapa möjligheter till en positiv förändring. Bland det roligaste i arbetet är att motivera andra till att bli sitt allra bästa jag.

Vilket är ditt drömjobb inom kommunen?

Jag har inte tänkt på det. Jag får möjligheten att utvecklas på den förvaltning där jag är.

Hur bör man vara för att ha ditt arbete och vem skulle du rekommendera det till?

Du måste vara utbildad socionom eller ha en likvärdig utbildning. Som person är det bra om du är organiserad, strukturerad, nyfiken och inlyssnande.

Vad är det bästa med Enköpings kommun?

Enköpings kommun är en attraktiv, trygg och generös arbetsgivare. Här får jag möjligheten att utvecklas både i mitt yrke och som person. När jag har känt att jag saknat kunskaper i tjänsten har jag alltid fått chansen att vidareutbilda mig. Enköpings kommun arbetar för att både locka nya medarbetare och behålla erfarna.

Fakta

Namn: Sandra Engvall
Yrke: Teamledare på försörjningsstödsteamet på socialförvaltningen
Utbildning: Sociolog med socialrätt
Ålder: 39
Arbetat här sedan: 2010

Kontakt

Telefon: 0171-62 50 00
E-post: kommunen@enkoping.se
Besöksadress: Torggatan 21
Postadress: 749 35 Enköping

Följ oss

LinkedIn

När du besöker denna webbplats sparas viss information om ditt besök.