Stefan jobbar som förskollärare

Stefan arbetar som förskollärare på Enköpings kommun sedan januari 2014.

Varför blev du förskollärare?

Jag praktiserade på en förskola för att testa hur det var, och jag blev kvar som barnskötare. Det var kul och jag var bra på det. Därför utbildade jag mig till förskollärare så att jag fick mer kunskap och ansvar.

Vad tycker du är det bästa med att jobba på Enköpings kommun?

Det är många saker som är roliga, till exempel att vi utvecklas tillsammans. Den ena dagen är inte den andra lik. Det är barnen som styr. Idag var vi till exempel på promenad i skogen. Jag hade en plan för vad vi skulle göra, men barnen fick syn på kottar som en ekorre hade ätit på. Då började vi prata om ekorrar i stället. Och igår pratade vi om hastighet, och innan dess om densitet. Men det allra viktigaste i förskolan är att ha kul, det gäller både barn och vuxna.

Hur kommer det sig att du jobbar här?

Jag letade jobb i Enköping för att jag drömde om att flytta från Stockholm och ut på landet. Jag fastnade för Skolsta förskola för att de har bra mål för verksamheten. Jag trodde att det skulle vara krångligt att jobba på en kommun, men nu märker jag att en stor arbetsgivare kan erbjuda många möjligheter. Här ingår jag i ett större sammanhang där vi jobbar tillsammans, och det finns alltid någon att fråga.

Hur har du utvecklats under tiden?

Jag har utvecklats i de ämnen som jag brinner för: musik, natur och teknik. Genom att arbeta tillsammans med så många bra kollegor tycker jag att jag blivit en bättre pedagog. Vi lär alla av varandra. Jag har också fått större ansvarsområden utanför barngruppen, detta tycker jag är väldigt roligt och något jag är stolt över, just att kunna utvecklas, förbättras och inte minst känna att jag kan göra lite av en karriär.

Förskolläraren Stefan

Foto: Tina Engström

Kontakt

Telefon: 0171-62 50 00
E-post: kommunen@enkoping.se
Besöksadress: Kungsgatan 42
Postadress: 745 80 Enköping

Följ oss

LinkedIn

När du besöker denna webbplats sparas viss information om ditt besök.