Badplatser

I Enköpings kommun finns det, tack vare närheten till Mälaren, möjlighet att besöka flera strandbad och njuta av sol och bad under badsäsongen.

Bad nära staden

En lokal sommarklassiker är det populära Bredsandsbadet som ligger på cykelavstånd strax utanför staden. Bredsand erbjuder en lång sandstrand, hopptorn, bryggor, restaurang med uteterass, beachvolleyplan och kiosk. Bredsandsbadet har också en camping.

Badutflykter

Vill du utforska bad utanför staden finns det en antal badplatser värda ett besök. Blåhäll i Härjarö ligger tre mil sydost om Enköping, i sydvästra delen av naturreservatet Härjarö. Det är ett naturbad med stora gräsytor, liten strand, badbrygga, toalett och grillplats. Från badplatsen går en asfalterad gångväg längs strandlinjen. Parkering finns alldeles intill.

I närheten av Blåhäll finns också naturbadet Äppelnäsgrund. Badet ligger i nordöstra delen av Härjarö naturreservat. Där finns en liten sandstrand, gräsytor för lek och picknick och en grillplats. Från parkeringen går du 800 meter längs en stig genom skogen för att komma fram till badet.

Bassängbad

Pepparrotsbadet erbjuder upplevelser för hela familen. Inne i badet finns åtta simbanor för såväl träning som tävling. På Pepparrotsbadet finns också rehab- och undervisningsbassäng, hoppbassäng, upplevelsedel med vattenrutschbana samt en relaxavdelning. I serveringen kan du köpa mat och fika av olika slag.

Tillgänglighet

Alla kommunala badplatser i Enköping, Alstabadet, Bredsandsbadet, Pepparrotsbadet, Fjärdhundrabadet, Koffsan badplats och Nylada badplats har tillgänglighetsanpassade toaletter.

På Fjärdhundrabadet finns även en tillgänglighetsanpassad dusch och på Pepparrotsbadet finns en bassänglift och rehabbassäng.

Vid Bredsandsbadet, Enköpings simhall och Fjärdhundrabadet finns parkeringsplatser för rörelsehindrade.

Mer information

På kommunens webbplats finns en förteckning över de olika baden samt karta så du enkelt hittar fram.

Läs mer om bad i enköping.

Bild på lek vid hopptornet i Bredsand.