Grillplatser

Gör en utflykt ut i naturen och tillaga en måltid över öppen eld. Här finns information om hur du hittar till kommunens grillplatser.

Det finns gott om grillplatser runt om i Enköpings kommun. Många av grillplatserna finns i friluftsområden som till exempel på Gröngarn och Dyarna, vilket gör det enkelt att spendera en hel dag ute i naturen. Vid ungefär 15 grillplatser finns det påfyllda vedförråd. Det finns ytterligare ungefär 15 grillplatser där du tills vidare får ta med dig din egen ved eller grillkol. Vill du göra stickor eller finfördela den kluvna veden för att underlätta tändningen av en eld får du ta med egen utrustning.

Säkerhet

Tänk på att du som tänder elden är ansvarig för den. Elda aldrig när brandrisk råder, håll koll så inga gnistor flyger iväg och landar i tex det torra gräset eller mossan och se till att elden är släckt när du lämnar grillplatsen. Ta med dina sopor hem och lämna grillplatsen i städat skick.

Den som eldar i skog och mark bär hela ansvaret för brandsäkerheten. Läs mer om eldning och säkerhet på Länsstyrelsens webbplats.

Besök webbplatsen för Länsstyrelsen Uppsala.

Hitta grillplatser

Du kan gå in på kommunens digitala karta för att se vilka grillplatser som finns runt om i Enköping och vilka grillplatser där kommunen regelbundet fyller på med ved.

Besök kartan med grillplatser i Enköpings kommun.

Bild på glödande kol.