Trädgård

Upplev Trädgårdsdagens kärna med växter, odling och aktiviteter. På marknadsgatan i Skolparken kan du handla av våra utställare och i Drömparken kan du inspireras av föreläsningar.

Här fyller vi på med aktiviteter och föreläsare inom trädgård. Håll utkik!

Årets tema: Odla och ät

Med det här temat vill vi inspirera våra besökare till att se möjligheten att odla sina egna grönsaker oavsett var man bor. I det traditionella grönsakslandet, på balkongen eller på fönsterbrädet i köket. Vi vill också ge dem tips om hur det egenodlade kan användas. Kanske kan favoritsallaten odlas i balkonglådan och gurkan på fönsterbrädet.

Temat kommer du att märka av bland annat genom föreläsningar på scenen och bland utställare och försäljare i Drömparken.

Drömparken

Upplev bland annat trädgårdsföreläsningar i vackra Drömparken.

Scenen - Odla och ät

I samarbete med Enköping-Håbo Trädgårdssällskap. Konferencier : Barbro Lådö och Mona Bergius

11.00: Tareq Taylor – Det nordiska skafferiet

12.00: Stefan Mattson – Vandring genom Drömparken

13.00: Farbror Grön - Odla där du är

14.00: Lia Starälv – Att äta med hjärtat

Tareq Taylor

Det Nordiska skafferiet
Tareq berättar om sitt stora intresse för det nordiska köket. Genom sitt arbete med programserien Tareq Taylor’s Nordic Cookery har han rest runt och utforskat det fantastiska utbud av ingredienser som finns i de Nordiska länderna. En resa som bjudit på stor gastronomisk inspiration och även på underbara möten med människor som brinner för det de gör.

Om Tareq
Tareq Taylor är en av Sveriges mest framstående kockar. Känd från de uppskattade tv-programmen Tareq Taylor´s Nordic Cookery i TV4 och BBC och Trädgårdstider i SVT. Han vann Kockarnas kamp i TV4 2017 efter en bejublad insats. Tareq har skrivit många kokböcker, håller ofta föreläsningar runtom i landet och driver restaurangen Kockeriet i Malmö, onlinerestaurangen Maten é klar och i september 2019 öppnar han restaurang och lanthandel i Stockholm.

Farbror Grön

Johannes Wätterbäck och hans sambo Terés Lunden är Farbror Grön. Tillsammans vill de inspirera till att odla överallt oavsett om man bor i lägenhet eller hus.

Välkommen att lyssna och inspireras när de kommer till Trädgårdsdagen och håller föreläsningen "Odla där du är". Du behöver inte ha en stor trädgård för att kunna odla! I föreläsningen får du veta hur du enkelt kan odla goda grönsaker i dina fönster, på din balkong, takterrass, pallkrage, växthus eller friland.

Lia Starälv

"Att odla och äta är två passioner jag älskar att kombinera. Jag vill berätta för er om hur jag gör det enklast möjligt, så att annat också får plats i mitt liv. Blommor och vilda växter ger min matlagning den extra njutningen av färg och grönska."

Maria Karlsson

"Jag älskar att få berätta och inspirera om nyttan med ”ogräs” och våra vilda växter som finns i naturens eget apotek och skafferi. Följ med mig på en kort vandring i den vilda världen!"

Bind en egen bukett

Under Trädgårdsdagen kan du se våra duktiga florister i Drömparken binda buketter av perenner vi har i våra parker.

Om du vill kunna binda din egen Drömparksbukett så kan du lära dig det under dagen mot en mindre avgift.

Skolparken

Växtmarknad
Här kan du besöka våra många utställare inom trädgård och kanske få med dig en eller annan växt hem.

Trädgårdsföreläsaren Tareq Taylor

Tareq Taylor föreläser på Trädgårdsdagen.

Turist information

Enköpings
turistinformation

Besök: Rådhusgatan 3, Enköping
E-post:
turism@enkoping.se
Telefon: 0171-62 50 40

Facebook
Upplev Enköping på Instagram

När du besöker denna webbplats sparas viss information om ditt besök.