Utställning

Här hittar du våra pågående utställningar - stora som små - på olika platser i kommunen. Välkommen!

Den läkande stenen

4 april – 9 juni

Utställningen tar sin utgångspunkt i en enda tidsskärva. I samma stund den uppstår blir den också till ett minne som fortsätter att formas och ta plats under lager av förklaringar, berättelser och slutsatser. Den finns där i smärta, försoning och förnekelse, en liten sten.

Konstnär är Anna Törrönen. I sitt konstnärskap utgår Anna ofta ifrån måleriet men arbetar också med installationer, rörlig bild och skulpturer i parallella processer. Hennes verk berör ofta frågor om identitet, livsupplevelse och mående.

Utställningen "Den läkande stenen" visas i Konstfönster Joar, Ågatan 29.


Fototävling med tema mänskliga betingelser

1–25 maj

Enköpings kommuns fototävling för ungdomar mellan 18 och 25 år under våren 2019. Den riktar sig till de som är i början av sin karriär eller fotograferar som hobby.

Tävlingsregler

Du ska vara mellan 18 och 25 år. Du får delta med upp till tre foton. Fotot/fotona måste vara nytaget inom Enköpings kommuns gränser och ska anknyta till temat – Mänskliga betingelser.

Sista dag att skicka in tävlingsbidrag den 25 maj. Prisutdelning den 15 juni.

 

Peka upp

14 juni – 25 augusti

Precis som växter strävar uppåt för att få energi från solens strålning så har människor i alla tider riktat sin blick mot himlen, rymden och himlakropparna. Vi har sökt vägledning och spekulerat i vad som ligger bortom det synliga. Vi ödmjukar oss inför vår litenhet i relation till kosmos omfattning. Här arbetar jag i en andlig bildtradition som paradoxalt försöker avbilda en skönhet och en ordning som inte tillåter sig avbildas.

Marcus Ivarsson föddes 1978 i Panama. Han utbildades på Västerås Konstskola samt Konstfack och arbetar med måleri, kollage och serieteckning. Marcus Ivarsson intresserar sig för religiös och mytologisk ikonografi och hans verk utforskar ofta bildens helande och rituella egenskaper.

Utställningen "Peka upp" visas i Konstfönster Joar, Ågatan 29.


Från utställningen Den läkande stenen. Illustration: Anna Törrönen.

Turist information

Enköpings
turistinformation

Besök: Rådhusgatan 3, Enköping
E-post:
turism@enkoping.se
Telefon: 0171-62 50 40

Facebook
Upplev Enköping på Instagram

När du besöker denna webbplats sparas viss information om ditt besök.