Evenemang i Enköping

Enköping bjuder på ett stort utbud av evenemang. Här hittar du evenemang, aktiviteter och annat spännande att upptäcka.

Augusti

Följ med på en guidad tur med parktåget i sommar. Tåget tar dig genom staden och du får ta del av många av Enköpings finaste parker. På tåget följer en guide med som berättar om både parker och lite om stadens historia. Tåget gör ett stopp i Fridegårdsparken och i Drömparken där du får möjlighet att kliva av för att uppleva parkerna på nära håll.

Plats

Start och slut: Enköpings turistinformation, Rådhusgatan 3.

Tid

Klockan 13 på tisdagar, torsdagar, fredagar och lördagar fram till 27 augusti. Turen med parktåget tar cirka 1,5 timme.

Mer information

Boka plats till parktåget via e-post eller telefon.

E-post: turism@enkoping.se

Telefon: 0171-62 50 40

Bild på blommor.

Under sommaren arrangeras en rad olika aktiviteter runt om Enköping för barn och unga som vill vara kreativa, aktiva och prova på något nytt. Vad passar dig?

Bild på två personer där man ser deras fötter mot en skateboard och en fotboll.

Upptäck några av Enköpingskommuns offentliga konstverk. Konstrundan är cirka 2 kilometer lång och inleds och avslutas vid Drömparken.

Plats

Promenaden börjar och slutar vid Drömparken i Enköping.

Datum och tid

Året runt.

Mer information

Karta finns att hämta på biblioteket. Digital karta finns också tillgänglig.

Bild på konstverk som finns på Åpromenaden i Enköping.

Foto: Bo Gyllander

Räk- och matkryssning till sköna toner av trubadur och sjöutsikt. Kryssa genom Enköpingsån och upptäck Mälaren runt Enköping.

Plats

Båten avgår från Hamnen i Enköping

Datum och tid

Måndagar 23 maj - 5 september klockan 19–22

Boka biljett

Att åka på kryssningen kostar 445 kronor per person. Boka plats via arrangörens webbplats.

Bild på räkbåten ute till sjöss.

Foto: Rederi Mälarstaden

I utställningen Silver och betong visas verk i svartvitt analogt foto. Det senaste året har Paleologos undersökt vilken plats analogt foto kan ha i vår digitala tid. Han fascineras av hur ljuset materialiseras på silvret. Små miniatyrer av betongväggar hade han först tänkt att måla på. Istället framkallade han foton på betongen. Tekniken var svårkontrollerad och gav stort utrymme åt slumpen. 

Christer Paleologos är född 1973 i Norrköping och bosatt i Stockholm. Han är utbildad vid Kungliga Konsthögskolan.

Plats

Konstfönster Joar, Ågatan 29.

Datum

Utställningen visas från 16 juni till 24 augusti.

Film om utställningen

Svartvitt foto som visar ett porträtt.

Foto: Christer Paleologos

Välkommen att yoga med oss i Klosterparken. Alla är välkomna och inga förkunskaper krävs. Ta med dig yogamatta, filt, handduk eller liknande att yoga på.

Plats

Klosterparken

Datum och tid

Onsdagar med start 29 juni till och med 10 augusti klockan 18.30–19.30

Mer information

Kostnad: 100 kronor som betalas på plats med swish. Du behöver inte föranmäla dig. Yogan ställs in vid regn. Läs mer om kursen på arrangörens webbplats.

Guiden Elisabet berättar hur Enköpings parker har växt fram och blivit stadens stora turistattraktion. Du får höra om hur växter kombineras för att skapa rum och miljöer. Om hur perenna växter används i stora ytor överallt i staden, i parker, i rondeller, längs gator och på torg. Promenaden går genom några av de mindre fickparkerna och till någon större park. Guidningen avslutas i Drömparken, skapad av Piet Oudolf som är känd för sina spektakulära kompositioner med högvuxna och färgsprakande perenner. Promenaden är mellan 1 – 1,5 kilometer lång och går i lugn takt. Högtalare används. Anmälan till elisabet@pepparrotsstaden.se eller 070-831 03 81. Vi följer folkhälsomyndighetens riktlinjer som gäller för tillfället. Avgift 100 kronor/person, betalas på plats kontant eller med swish.

Plats

Start vid Kaplanen, Rådhusgatan 2 i Enköping.

Datum och tid

 • Onsdag 3 augusti med start klockan 11.00
 • Onsdag 10 augusti med start klockan 11.00

Boka plats

Anmälan till e-post eller via telefon. Vi följer folkhälsomyndighetens riktlinjer som gäller för tillfället. Avgift 100 kronor/person, betalas på plats kontant eller med swish.

E-post: elisabet@pepparrotsstaden.se

Telefon: 070-831 03 81

Mer information

Läs mer på arrangörens webbplats.

Bild på Drömparken i Enköping.

Guiden berättar historien om hur en innovativ stadsträdgårdsmästare kom till stan, startade och drev igenom den omdaning som idag har blivit Enköpings stora turistattraktion. Hon berättar om hur växter kombineras för att skapa olika rum och miljöer. Om hur perenna växter används i stora ytor överallt i staden, i parker, i rondeller, längs gator och på torg. Promenaden går genom någon av de mindre fickparkerna och till någon av de större parkerna. Guidningen avslutas i Drömparken, skapad Piet Oudolf som är känd för sina spektakulära kompositioner med högvuxna och färgsprakande perenner.

Lunchen äts på Bistrot Bombance. Här väljer du från dagens rätt-menyn och sitter endera inne i restaurangen i härlig ombonad miljö eller vid vackert väder ute på gatuserveringen. Mot en extra avgift kan du beställa in ett glas franskt vin till maten. Efter lunchen - egen tid - Runt Stora torget och på gatorna runt omkring finns många små personliga butiker. Det finns gott om tid för att besöka några utav dem.

På eftermiddagen besök och guidning på Westerlundska gården. I detta hus levde och verkade han från 1876 till sin död 1924. Enköpingsdoktorn var välkänd i hela landet och även på många andra håll i världen. Man hörde ryktas om doktorn som botade det som andra gick bet på. Dagen avslutas med eftermiddagskaffe i doktorns trädgård.

Tidsåtgång: cirka 6 timmar

Plats

Start vid Kaplanen, Rådhusgatan 2 i Enköping.

Datum och tid

 • Onsdag 3 augusti med start klockan 11.00
 • Onsdag 10 augusti med start klockan 11.00

Boka plats

Pris: 650 kronor per person. Det som ingår är guidning i Enköpings parker, lunch, inträde och guidning på Westerlundska gården samt eftermiddagskaffe, Information och material som hjälper dig tillrätta i stan. Bokning sker via e-post eller telefon.

E-post: elisabet@pepparrotsstaden.se

Telefon: 070-831 03 81

Mer information

Läs mer på arrangörens webbplats.

Bild på Westerlundska gården.

Varje måndag kan du boka in dig på prova-på klättring via bokningssidan hos Enköpings klätterklubb.

Plats

Enköpings klätterklubb, Skepparegatan 2, Enköping

Datum och tid

Måndagar klockan 18.00–20.00

Mer information 

Bokning av prova-på klättring sker på arrangörens webbplats där det ockpå finns information om priser och bokningsvillkor.

Tre personer klättrar på en klättervägg inomhus.

Foto: Lizzi Emerson

Huvudarrangör för MEGA Loppis i Paus Galleria Enköping arrangerar efterlängtad och återkommande Bakluckeloppis under vår och sommar.

Plats

Ica Bergvreten Livs, på baksidan

Datum och tid

 • Premiär 7 maj. Därefter varje lördag fram till den 1 oktober.
 • Lördagar klockan 10-14. Säljar är på plats klockan 9-15.
 • Baklupeloppis blir Inställd vid väder som inte tillåter bakluckeloppis.

Boka plats för försäljning

Läs mer genom att följa gruppen "Bakluckeloppis Fannagatan 18 i Enköping" på facebook. Säljare tar med ett eget bord och eventuell klädställning. Boka plats för försäljning genom att kontakta arrangören via e-post eller telefon.

E-post: mylangnestrom@outlook.com

Telefon: 073-71 666 30

Varje helg, lördag och söndag, i juli och augusti har Löts Alpackagård öppet. Här kan du fika i Alpackacafét, kika i loppisboden och besöka parken där våra fyra alpackakillar Henry, Ulrik, Tahini och Dylan bor och gå tipspromenad. Du kan också köpa fika i kaféet och låna picknickfilt att ta med dig in till alpackorna och fika nära dem! De är både snälla och nyfikna!

Plats

Löts Alpackagård. Löts-Vallby 3, utanför Grillby, mittemot Lötgården.

Datum och tid

Öppet varje lördag och söndag klockan 11-15 under juli och augusti.

Bild på alpackor.

Foto: Anette Lamell

Bakluckeloppis vid Aspö Handel som ligger vid väg 55 mellan Enköping och Strängnäs. Välkomna till Aspö Livs och Café.

Plats

Aspö livs och Café.

Datum och tid

Lördag 6 Augusti klockan 12–16

Bild på en man och en kvinna som handlar på en loppis.

Foto: Lena Häggström

Konstutställning av Linn Lovtjärn med temat "Pingvinens innersta", som är en spegling av konstnärens olika sidor och upplevelser.

Plats

Galleri Ester, Kungsgatan 12, 745 31 Enköping

Datum och tid

6-18 augusti

Mer information

Foto: Linn Lovtjärn

Den fina traditionen i Skolparken lever vidare! Lättsam sommarunderhållning och uppträdanden av nya och gamla talanger från Enköping. Konferencier Nisse Bielfeld kommer leda både programmet och allsången från Skolparksscenen i sommar. 

Program för måndagskväll 8 augusti

Trubadur Håkan Mattsson.

Tobbe Svensson, entertainer och Trubadur

Shuffle Sniders, ”tunggung i blues…!” Ett Bluesband med anor från 70 talet med inriktning på samspel och lekfullhet i musiken och ett tungt sväng.

Plats

Skolparken i Enköping

Datum och tid

 • 18 juli klockan 19
 • 25 juli klockan 19
 • 1 augusti klockan 19
 • 8 augusti klockan 19
Bild på artister som uppträder på skolparksscenen i Enköping.

Välkommen till Gröngarnsåsens tretimmars. Spring eller gå så långt du hinner, vill och orkar på tre timmar på Gröngarnsåsen. Gröngarnsåsens tretimmars är ett tretimmarslopp på en varvbana som mäter ca 4,1 km på Gröngarnsåsen i Enköping och har cirka 80 höjdmeter per varv. Det är en lättsprungen och fin runda på promenadväg och stig i naturskön miljö. Underlag är stig och grus. Banan är varierad med lättsprungna partier, korta men branta backar och lite halvbranta stigningar. Det är alltid nära till medlöpare. Under loppet erbjuds vatten, hembakade energikakor och chips, i övrigt finns möjlighet att lämna egen energi, dryck och övriga grejer vid varvningen.

Plats

Gröngarnsåsen i Enköping

Datum och tid

Lördag 13 augusti klockan 10-13

Mer information

Loppet är gratis. Anmälan sker via arrangörens webbplats.

Bild på gröngarnsåsen med texten Gröngarnsåsens tretimmars.

Foto: Magnus Westerlund

Gillar du korsord? Gillar du klassisk musik och vill uppleva en 16-mannaorkester live? Då ska du komma på Jemtlands Salongsorkesters Melodikrysskonsert! Ett utarbetat konsertprogram för den som kommer och bara vill lyssna, men dessutom ett knippe lagom kluriga och varierade frågor för korsordsintresserade. I stället för program får de som vill i publiken ett korsord. Frågorna meddelas löpande under konsertens gång av presentatören Malin Hülphers. Inlämning och dragning sker på plats, och förstås genomgång med de rätta svaren. Och priset? Fribiljetter till valfritt evenemang arrangerat av Forsby Kvarn Musikscen.

Plats

Forsby Kvarn Musikscen

Datum och tid

Lördag 13 augusti klockan 19

Mer information

Läs mer om evenemanget på arrangörens webbplats.

Bild på Jemtlands Salongsorkester.

Foto: Sandra Lee Pettersson

Slagtävling i golf där startavgiften går oavkortat till forskning mot barndiabetes. Sista anmälningsdag den 7 augusti.

Plats

Enköpings golfklubb

Tid och datum

Söndagen den 14 augusti klockan 10

Mer information

Sista anmälningsdag den 7 augusti. Mer information finns på Lions Facebooksida.

Bild på två män där en av dom håller i en keps.

Konst: Bo Waldemarsson

Följ med på en vandring genom Enköping och upplev årets sommarblommor. Årets tema är folkfest och ni kommer få ta del av ett födelsedagskalas på Gustav Adolfs plan, en sommarfest på Stora torget och ett bröllop på Afzeliiplan.

Plats

Start vid Enköpings turistinformation

Datum och tid

Lördag 20 augusti klockan 11.00–12.30

Boka plats

Kostnad för vandringen är 120 kronor. Anmäl dig senast den 19 augusti via e-post eller telefon.

E-post: turism@enkoping.se

Telefon: 0171-62 50 40

Bild på blommor.

Vet du vad du ska göra om din hund är medvetslös? Hur gör du om hunden sätter leksaken i halsen? Kan man göra hjärt-lungräddning på hund? Vad är normalpuls på en hund? Det här och mycket mer har vi fokus på under en halvdag (4 timmar plus lunchpaus) med både praktisk och teoretisk innehåll. Kanske den viktigaste hundkurs du kan gå, men samtidigt en vi hoppas du inte kommer behöva använda dig av! Kursen hålls i enlighet med riktlinjerna för RECOVER (REassessment Campaign On VEterinary Resuscitation).

Vid behov kan egen lugn hund medtas i hallen, men används inte under kursen. Övningar görs på speciella HLR hund-dockor. Lunch ingår. Instruktör på kursen är Ingrid Willén som är utbildad hundinstruktör, friskvårdsinstruktör samt instruktör inom förstahjälpen och HLR.

Plats

Tailzone, Gesällgatan 11, 745 39 Enköping

Datum och tid

Lördag 20 augusti klockan 09.30–14.00

Mer information

Pris 1200 kronor. Läs mer om evenemanget på arrangörens webbplats.

Bild på en schäferhund.

Jakob Högström hör till en av de mest intressanta svenska barytonsångarna inom det lyriska facket. Genom en träffsäker behärskning av text och scen skapar han alltid en stark publikkontakt. Vi får bland annat höra honom i G Mahlers 'Lieder eines fahrenden Gesellen' med Ensemble MA, som även framför musik av J Strauss och A Schönberg.

Plats

Forsby Kvarn Musikscen

Datum och tid

Lördag 20 augusti klockan 19

Mer information

Läs mer om evenemanget på arrangörens webbplats.

Bild på sångaren Jakob Högström.

Foto: Annika Falkuggla

Drop-in för it-hjälp. Kom igång att låna e-böcker, lär dig hitta på bibliotekets webbplats, skaffa e-post eller surfa på internet. Ta gärna med egen mobiltelefon eller surfplatta

Plats

Biblioteket, Ågatan 29, Enköping

Datum och tid

 • Måndag 22 augusti klockan 13–14

Mer information

Drop-in, ingen föranmälan krävs.

Bild på läsplatta.

Vi högläser och samtalar kring en kortare skönlitterär text som delas ut vid varje tillfälle. Biblioteket bjuder på fika.

Plats

Biblioteket, Ågatan 29, Enköping

Datum och tid

Måndag 29 augusti klockan 11–12

Boka plats

Boka plats genom att kontakta biblioteket via epost eller telefon.

E-post: biblioteket@enkoping.se

Telefon: 0171-62 55 10

Bild på person som håller upp en bok och läser.

Drop-in för it-hjälp. Kom igång att låna e-böcker, lär dig hitta på bibliotekets webbplats, skaffa e-post eller surfa på internet. Ta gärna med egen mobiltelefon eller surfplatta

Plats

Biblioteket, Ågatan 29, Enköping

Datum och tid

 • Måndag 22 augusti klockan 13–14
 • Måndag 29 augusti klockan 13–14

Mer information

Drop-in, ingen föranmälan krävs.

Bild på läsplatta.

September

Niklas Karlssons arbete kan beskrivas som ett intuitivt och undersökande måleri. Han utforskar materialitet och yta i en abstrakt tradition. I verken söker han spännvidden och dynamiken mellan det spontana och enkla och det mer noggrant genomarbetade uttrycket. Arbetsprocess, material och tema vävs ihop och blir lika viktiga delar i de färdiga verken.

Niklas Karlsson, född 1977 och uppvuxen i Bräkne-Hoby. Han bor och verkar i Stockholm inom måleri, skulptur och installation.

Konstfönster Joar är ett litet utställningsrum med konstupplevelser tillgängliga dygnet runt. Du hittar Konstfönster Joar i ett markgående fönster på Ågatan 29, Enköping.

Plats

Konstfönster Joar, Ågatan 29.

Datum

Utställningen visas från 1 september till 9 november

Bild på ett konstverk skapat av Niklas Karlsson.

Konst: Niklas Karlsson

Upptäck några av Enköpingskommuns offentliga konstverk. Konstrundan är cirka 2 kilometer lång och inleds och avslutas vid Drömparken.

Plats

Promenaden börjar och slutar vid Drömparken i Enköping.

Datum och tid

Året runt.

Mer information

Karta finns att hämta på biblioteket. Digital karta finns också tillgänglig.

Bild på konstverk som finns på Åpromenaden i Enköping.

Foto: Bo Gyllander

Huvudarrangör för MEGA Loppis i Paus Galleria Enköping arrangerar efterlängtad och återkommande Bakluckeloppis under vår och sommar.

Plats

Ica Bergvreten Livs, på baksidan

Datum och tid

 • Premiär 7 maj. Därefter varje lördag fram till den 1 oktober.
 • Lördagar klockan 10-14. Säljar är på plats klockan 9-15.
 • Baklupeloppis blir Inställd vid väder som inte tillåter bakluckeloppis.

Boka plats för försäljning

Läs mer genom att följa gruppen "Bakluckeloppis Fannagatan 18 i Enköping" på facebook. Säljare tar med ett eget bord och eventuell klädställning. Boka plats för försäljning genom att kontakta arrangören via e-post eller telefon.

E-post: mylangnestrom@outlook.com

Telefon: 073-71 666 30

Räk- och matkryssning till sköna toner av trubadur och sjöutsikt. Kryssa genom Enköpingsån och upptäck Mälaren runt Enköping.

Plats

Båten avgår från Hamnen i Enköping

Datum och tid

Måndagar 23 maj - 5 september klockan 19–22

Boka biljett

Att åka på kryssningen kostar 445 kronor per person. Boka plats via arrangörens webbplats.

Bild på räkbåten ute till sjöss.

Foto: Rederi Mälarstaden

Drop-in för it-hjälp. Kom igång att låna e-böcker, lär dig hitta på bibliotekets webbplats, skaffa e-post eller surfa på internet. Alltid samma tid på måndagar. Ta gärna med egen mobiltelefon eller surfplatta

Plats

Biblioteket, Ågatan 29, Enköping

Datum och tid

 • Måndag 5 september klockan 13– 14
 • Måndag 12 september klockan 13– 14
 • Måndag 19 september klockan 13– 14
 • Måndag 26 september klockan 13– 14

Mer information

Drop-in, ingen föranmälan krävs.

Bild på läsplatta.

Vi arrangerar för tredje gången MEGA Loppis i Paus Galleria i Enköping med plats för 110 säljare i bottenvåningen på Paus Galleria i Centrala Enköping! Under söndagen ansluter nya säljare så varmt välkommen att fynda även då!

Plats

Paus Galleria i Enköping

Datum och tid

3 och 4 september klockan 10-15

Mer information

Läs mer om evenemanget genom att gå med i Facebook-gruppen "MEGA Loppis i Pausgalleria i Enköping".

Boka plats

Vid intresse av att boka en plats eller för att få mer information om loppisen vänligen kontakta arrangören via e-post eller telefon.

E-post: mylangnestrom@outlook.com

Telefon: 073-71 666 30

Juho Kuosmanens Grand Prix-belönade film Kupénr 6 för åskådaren på en oförglömlig tågresa genom arktiska sovjetiska landskap. Laura (SeidiHaarla) flyr undan sina hjärtesorger från Moskva till Murmansk och får sällskap i sin kupé av den hårdbarkade gruvarbetaren Ljoha (JuriBorisov). Lauras förhoppningar om en rogivande resa som ska hjälpa henne finna sig själv får ett abrupt slut redan första kvällen när Ljoha dricker sig både pratglad och stupfull. Efter det första konfliktfyllda mötet börjar det omaka paret hitta en gemensam, oväntad tongång.

Mötet på det besynnerliga, överfulla tåget präglas av en subtil humor som får båda passagerarna att se sig själva med nya ögon. Juho Kuosmanen har redan tidigare uppnått internationell framgång med filmen Den lyckligaste dagen i Olli Mäkis liv. Den här gången tar han oss med på en varm och uppriktig roadmovie som har inspirerats av Rosa Liksoms Finlandia-belönade roman. 

Plats

Sagabiografen, Teatersalongen, Ågatan 29

Datum och tid

Tisdag 6 september klockan 19

Mer information

Ingen förbokning krävs. Filmens speltid är 106 minuter. Språk: ryska med svensk och finsk textning.

Bild på skådespelare från filmen Kupé nummer 6.

Foto: Sami Kuokkanen / Elokuvayhtio Aamu

Marie Bengts skriver klassiska pusseldeckare i Agatha Christies och Maria Langs anda – med en modern twist. Huvudpersonen Hannah Lönn är en ogift, självständig och något egensinnig kvinna i sina bästa år, med en haltande karriär som klädskapare. Genom slumpen röner hon betydligt större framgångar som amatördetektiv. Med hjälp av noga utplacerade ledtrådar och ett brokigt galleri av misstänkta uppmuntras läsaren till att själv lösa mordmysteriet. Men fiktionen kryddas med verkliga händelser och förhållanden från slutet av 1950-talet då böckerna utspelar sig. Hör Marie Bengts berätta om sin livslånga kärlek till klassiska detektivromaner. Hur hon får sina idéer och hur hon med gedigna efterforskningar lyckas fånga rätta tidsandan bland korsetter och konstaplar.

Arrangör: Enköpings bibliotek i samarbete med Författarcentrum

Plats

Örsundsbro bibliotek, Idrottsvägen 8, Örsundsbro

Datum och tid

Torsdag 8 september klockan 19–20

Boka plats

Boka plats genom att kontakta biblioteket via epost eller telefon.

E-post: orsundsbrobiblioteket@enkoping.se

Telefon: 0171-62 50 10

Bild på författaren Marie Bengts.

Foto: Sofia Runarsdotter

En sångstund tillsammans med de minsta och deras vuxna. Ålder: 0–3 år.

Plats

Biblioteket, Ågatan 29

Datum och tid

Fredag 9 september klockan 13.00–13.45

Boka plats

Boka plats genom att kontakta biblioteket via epost eller telefon.

E-post: biblioteket@enkoping.se

Telefon: 0171-62 55 10

Bild på kvinna som spelar ukulele.

Foto: Sture Ekendahl

Enköpings bibliotek anordnar bokcirklar hösten 2022. Vi träffas i biblioteket och pratar om boken vi läst. Biblioteket bjuder på fika. 

Nämn inte de döda av Christina Wahldén är Nominerad till årets bästa kriminalroman! Första delen i en skrämmande aktuell serie om två australiska poliser och en ung svensk konststudent. Greta lämnar Sverige för att bearbeta ett trauma och kommer till Darwin i norra Australien.

Men det lugn hon söker uteblir när hon hittar en död kvinna på stranden. Kroppen är svårt sargad och går knappt att identifiera, men snart står det klart att kvinnan tillhörde ursprungsbefolkningen. Utredningen leds av den bufflige polisen Bluey och hans kollega Jess. Tillsammans följer de ledtrådar och spår i ett samhälle där man förhåller sig fritt till lagen och där människor behandlas långt ifrån lika. Regnperioden dröjer, luftfuktigheten är outhärdlig och brottsligheten i Darwin ökar. Det är bråttom att finna svaren. Vad hände egentligen kvinnan på stranden? Rör det sig om en krokodilattack, som alla först tror, eller finns det mörka motiv bakom hennes död? ”Nämn inte de döda” tar dig långt bortom det förväntade, till en tropisk värld som känns både främmande och välbekant.

Plats

Biblioteket, Ågatan 29, Enköping

Datum och tid

Onsdag 14 september klockan 18–19

Boka plats

Max 10 personer. Föranmälan via e-post eller telefon.

E-post: biblioteket@enkoping.se

Telefon: 0171-62 55 10

Bild på omslaget till boken Nämn inte de döda.

Uppsala Kammarsolister samarbetar med en av Sveriges främsta skådespelare, Johan Rabaeus. De bjuder på dramatisk musik, diktläsning och eftertanke. Musik som spelas på föreställningen är Lera Auerbach (f. 1973): Stråkkvartett nr 3 ”Cetera Desunt” och Franz Schubert (1797-1828): Stråkkvartett nr 14 d-moll, “Döden och flickan”.

Fika finns till försäljning i pausen.

Ett samarbete mellan Kulturskolans elev- och föräldraförening, upplevelseförvaltningen och Musik i Uppland.

Plats

Tingshuset, Enköping

Datum och tid

Lördag 17 september klockan 16

Mer information

Fri entré, men du måste boka plats. Läs mer om bokning på arrangörens webbplats.

Bild på skådespelaren Johan Rabaeus.

Foto: Sören Vilks

En sångstund tillsammans med de minsta och deras vuxna. Ålder: 0–3 år.

Plats

Örsundsbro bibliotek, Idrottsvägen 8

Datum och tid

Lördag 17 september klockan Klockan 13–14

Boka plats

Boka plats genom att kontakta biblioteket via epost eller telefon.

E-post: orsundsbrobiblioteket@enkoping.se

Telefon: 0171-62 57 35

Bild på kvinna som spelar ukulele.

Foto: Sture Ekendahl

Vi högläser och samtalar kring en kortare skönlitterär text som delas ut vid varje tillfälle. Biblioteket bjuder på fika.

Plats

Biblioteket, Ågatan 29, Enköping

Datum och tid

Måndag 26 september klockan 11–12

Boka plats

Boka plats genom att kontakta biblioteket via epost eller telefon.

E-post: biblioteket@enkoping.se

Telefon: 0171-62 55 10

Bild på person som håller upp en bok och läser.

Åke Smedberg är född 1948 och uppvuxen i byn Hjässberget utanför Sundsvall, nu bosatt i Uppsala. Han debuterade som lyriker 1976 med diktsamlingen Inpå benen, men har senare företrädesvis skrivit prosa och räknas som en av våra främsta novellister. Han har belönats med ett flertal litterära priser, senast den nya Elsie Johansson-priset i april 2022. Nu aktuell med boken Jag faller som en sten genom tiden genom livet. Åke kommer denna kväll att tala under rubriken ”Ett försvunnet land”: En nedstigning i ett nära förflutet. Bortglömt, nästan utsuddat. Småbrukarlandet. Det är vad jag främst tänkte tala om. Därför att det finns trådar dit i det mesta jag skrivit. Naturligtvis finns de i Hässja, men också i min senaste samling Jag faller som en sten. Men jag kan se det i nästan alla mina texter. Och jag tror att det finns något viktigt här. Att vi på något sätt känner igen oss. Utan att riktigt kunna säga hur.

Plats

Biblioteket, Ågatan 29, Enköping

Datum och tid

Onsdag 28 september klockan 19

Boka plats

Boka plats via e-post eller telefon.

E-post: biblioteket@enkoping.se

Telefon: 0171-62 55 10

Bild på författaren Åke Smedberg.

Foto: Marie Söderberg

Oktober

Niklas Karlssons arbete kan beskrivas som ett intuitivt och undersökande måleri. Han utforskar materialitet och yta i en abstrakt tradition. I verken söker han spännvidden och dynamiken mellan det spontana och enkla och det mer noggrant genomarbetade uttrycket. Arbetsprocess, material och tema vävs ihop och blir lika viktiga delar i de färdiga verken.

Niklas Karlsson, född 1977 och uppvuxen i Bräkne-Hoby. Han bor och verkar i Stockholm inom måleri, skulptur och installation.

Konstfönster Joar är ett litet utställningsrum med konstupplevelser tillgängliga dygnet runt. Du hittar Konstfönster Joar i ett markgående fönster på Ågatan 29, Enköping.

Plats

Konstfönster Joar, Ågatan 29.

Datum

Utställningen visas från 1 september till 9 november

Bild på ett konstverk skapat av Niklas Karlsson.

Konst: Niklas Karlsson

Upptäck några av Enköpingskommuns offentliga konstverk. Konstrundan är cirka 2 kilometer lång och inleds och avslutas vid Drömparken.

Plats

Promenaden börjar och slutar vid Drömparken i Enköping.

Datum och tid

Året runt.

Mer information

Karta finns att hämta på biblioteket. Digital karta finns också tillgänglig.

Bild på konstverk som finns på Åpromenaden i Enköping.

Foto: Bo Gyllander

Huvudarrangör för MEGA Loppis i Paus Galleria Enköping arrangerar efterlängtad och återkommande Bakluckeloppis under vår och sommar.

Plats

Ica Bergvreten Livs, på baksidan

Datum och tid

 • Premiär 7 maj. Därefter varje lördag fram till den 1 oktober.
 • Lördagar klockan 10-14. Säljar är på plats klockan 9-15.
 • Baklupeloppis blir Inställd vid väder som inte tillåter bakluckeloppis.

Boka plats för försäljning

Läs mer genom att följa gruppen "Bakluckeloppis Fannagatan 18 i Enköping" på facebook. Säljare tar med ett eget bord och eventuell klädställning. Boka plats för försäljning genom att kontakta arrangören via e-post eller telefon. 

E-post: mylangnestrom@outlook.com

Telefon: 073-71 666 30

En sångstund tillsammans med de minsta och deras vuxna. Ålder: 0–3 år.

Plats

Biblioteket, Ågatan 29

Datum och tid

Fredag 17 oktober klockan 13.00–13.45

Boka plats

Boka plats genom att kontakta biblioteket via epost eller telefon.

E-post: biblioteket@enkoping.se

Telefon: 0171-62 55 10

Bild på kvinna som spelar ukulele.

Foto: Sture Ekendahl

November

Niklas Karlssons arbete kan beskrivas som ett intuitivt och undersökande måleri. Han utforskar materialitet och yta i en abstrakt tradition. I verken söker han spännvidden och dynamiken mellan det spontana och enkla och det mer noggrant genomarbetade uttrycket. Arbetsprocess, material och tema vävs ihop och blir lika viktiga delar i de färdiga verken.

Niklas Karlsson, född 1977 och uppvuxen i Bräkne-Hoby. Han bor och verkar i Stockholm inom måleri, skulptur och installation.

Konstfönster Joar är ett litet utställningsrum med konstupplevelser tillgängliga dygnet runt. Du hittar Konstfönster Joar i ett markgående fönster på Ågatan 29, Enköping.

Plats

Konstfönster Joar, Ågatan 29.

Datum

Utställningen visas från 1 september till 9 november

Bild på ett konstverk skapat av Niklas Karlsson.

Konst: Niklas Karlsson

En sångstund tillsammans med de minsta och deras vuxna. Ålder: 0–3 år.

Plats

Biblioteket, Ågatan 29

Datum och tid

Fredag 11 november klockan 13.00–13.45

Boka plats

Boka plats genom att kontakta biblioteket via epost eller telefon.

E-post: biblioteket@enkoping.se

Telefon: 0171-62 55 10

Bild på kvinna som spelar ukulele.

Foto: Sture Ekendahl

December

En sångstund tillsammans med de minsta och deras vuxna. Ålder: 0–3 år.

Plats

Biblioteket, Ågatan 29

Datum och tid

Fredag 9 december klockan 13.00–13.45

Boka plats

Boka plats genom att kontakta biblioteket via epost eller telefon.

E-post: biblioteket@enkoping.se

Telefon: 0171-62 55 10

Bild på kvinna som spelar ukulele.

Foto: Sture Ekendahl

Tipsa om evenemang

Är du med och arrangerar ett evenemang kan du tipsa Enköpings kommun om det. Tipset kan då publiceras på den här webbsidan.


Skriv vad evenemanget heter

Skriv vilken dag och vilken tid evenemanget börjar samt var evenemanget äger rum

Skriv vad evenemanget handlar om, exempelvis evenemangets programpunkter och vilka som står bakom evenemangetSkriv adressen till arrangörens webbplats, exempelvis www.arrangor.se eller adress till sida på sociala medier

Ladda upp en bild i liggande format som ska visas för evenemanget. Tänk på att det måste vara en bild som du äger eller har tillstånd att använda. Filen du bifogar får vara max 7 MB stor. Bifogar du en större fil får vi inte ditt tips. Bilden ska vara i liggande format, 650x435.

Skriv in namnet på den person som tagit bilden och som godkänner att den får användas.

Skriv ditt för- och efternamn

Skriv din e-postadress

Skriv ditt telefonnummer