BRA ATT VETA

Turistinfo och karta

Välkommen till Enköpings turist­information! Vi ger dig tips på upplevelser, boenden och evenemang.

Foto: Thomas Henrikson

Välkommen till Enköpings turist­information

Turistbyrån ger dig tips på upplevelser, aktiviteter, boenden och evenemang i Enköping. Vi har också försäljning av souvenirer och biljetter till vissa evenemang. Parkguidningarna utgår från Turistinformationen. Kontakta Enköpings turistbyrå för information om bokning och biljetter. På turistinformationen kan du som besökare hämta besökskarta och besöksguiden. Det går också att få matierialet hemskickat. Turistinformationen ligger i anslutning till Enköpings museum. Passa på att titta på någon av museets fina utställningar när du besöker oss.

Öppettider och kontakt

Enköpings turistbyrå har öppet: 

  • måndag-fredag klockan 10-16
  • lördag klockan 11-15

Avvikande öppettider

Inga avvikande öppettider för den närmaste tiden är inplanerade.

E-post: turism@enkoping.se
Telefon: 0171-62 50 40

Illustrerad bild. Grön bakgrund med den generella ikonen för turism ovanpå.

Hitta till turist­information­en

Turistbyrån ligger på Rådhusgatan 3 i Enköping. Utanför museet och Turistinformationen finns fyra parkeringsplatser där bilen får stå i 15 minuter. Fler parkeringsmöjligheter finns vid biblioteket på Ågatan 29 eller vid Paushuset vid Stora torget.

Via Enköpings turistkarta kan du enkelt navigera dig fram till Enköpings turistinformation.

Bild på en karta över Enköping.

Besökskartan

Besökskartan visar vad du kan uppleva och besöka när du turistar i Enköping. Du kan bland annat hitta butiker, bad- och golfanläggningar, restauranger och kaféer samt service och var du kan övernatta.

Foto på en ställ med broschyrer på turistbyrån.

Besöks­guiden

Upplev Enköping innehåller vackra, sevärda och spännande platser du kan besöka i Enköpings kommun. Med hjälp av Besökskartan hittar du vägen, samtidigt som du blir guidad till alla verksamhetersom finns. Både på Enköpings landsbygd och i staden finns gott om affärer, kaféer, gårdsbutiker, övernattningsställen och mycket mer. Med kartan i ena handen och guiden i den andra garanteras du en fullmatad semesterupplevelse! Vill du ha kartan och besöksguiden i fysisk form finns den att hämta på turistinformationen i Enköping. Det går också att få materialet hemskickat.

Ladda ner besöksguiden Pdf, 22 MB.

Foto på skylten vid ingången till museet.

Museum i Enköping

Enköpings museum ligger vackert beläget på en gata i ett av stadens bäst bevarade kvarter. Här kan du titta på utställningar - både permanenta och tillfälliga.

I museets entré finner du Enköpings turistbyrå som har samma öppettider som museet.