MAT OCH DRYCK

Restaurang­er i Enköping

Vi har många olika smakupplevelser att erbjuda i staden - utmana dina smaklökar!

Till bords i Enköping

Strosa runt och upplev småstadsatmosfären och passa på att äta en bit mat på någon av stadens alla restauranger.

Gågata med inslag av White guide

Under sommaren blir en del av Kungsgatan gågata. Det betyder bilfritt och ett trevligt sorl från serveringarna som ligger längs med gågatan. Utbudet varierar och erbjuder en rad olika alternativ. Kanske klassisk husman på Stattshörnan? En fika eller en macka på Walter kaffebar eller på Kafé Systrar Två? Lockar asiatiskt finns både sushi och mat från Malaysia på samma gata. För den som vill utforska det franska köket är tipset att slinka in på Bistrot Bombance som är omnämnt i White Guide.

Är det istället en hamburgare som hägrar finns Burgers and Beers vid spanska trappan. I närheten finns också två andra alternativ, White Himalayan Spice som serverar indisk mat och Misto Uno där vedugnsbakade pizzor finns på menyn. I samma område finns också Enoteca Rådhusbacken som serverar italiensk mat.

En bit mat nära vatten

Vill du kombinera en bit mat med utsikt över hamnen och Klosterparken är adressen Hamnmagasinen. Där finns en uteservering på sommaren.

Foto på en uteserveringen vid Hamncafét vid vattnet.

Foto: Thomas Henrikson

Kombinera mat och bad

På Pepparrotsbadet, stadens nya familjebad finns möjligheten att kombinera bad och mat. På badets kafeteria erbjuds det rätter som poke-bowl, sallader, hamburgare, pasta, wraps och smörgåsar. Även enklare mellanmål och fika.

Långjäst pizza på landet

På Forsby kvarn och Kafé beläget på landet vid Örsundaåns vackra dalgång serveras långjästa pizzor på fredagar.

Hitta fler restauranger i Enköping

Se besökskartan där hittar du fler restauranger som du kan besöka runt om i Enköping