Familjedaghem

Här kan du ansöka om familjedaghem eller se vilka familjdaghem som finns i kommunen.

Familjedaghemmet ska stimulera barnets utveckling och lärande och erbjuda barnet en trygg omsorg. ​Förskolans läroplan är vägledande för familjedaghemmet.

I Enköpings kommun finns endast fristående familjedaghem. Du kan önska vilket familjedaghem ditt barn ska gå i men barn som bor varannan vecka hos sina vårdnadshavare har placering endast på ett familjedaghem.

Så jobbar dagbarnvårdare

I ett familjedaghem arbetar en dagbarnvårdare i sitt eget hem med en grupp barn i åldern 1–6 år.

Dagbarnvårdarna arbetar i arbetslag där tre till fyra dagbarnvårdare ingår. Dagbarnvårdarna samarbetar med barnen i grupper. I grupperna lär barnen känna varandra och alla dagbarnvårdarna.

​Dagbarnvårdaren arbetar 40 timmar per vecka. Det innebär att barnet någon dag i veckan kan vara placerat hos en annan dagbarnvårdare i gruppen.

Familjedag­hemmet Villa Villervalla

Fakta

Adress: Ekstigen 8, 74571 Enköping
Telefon: 073-776 59 16
År: 1-5
Antal barn: 6
Driftsform: Fristående
Huvudman: C-Företaget

Om Villa Villervalla

Trygghet är nyckelordet för min verksamhet.

Här kommer barnen att få utvecklas i lugn och ro i en trygg och lugn miljö. Verksamheten kommer att präglas av barnens intressen och behov. Vi kommer att nyttja kommunens kulturella utbud såsom bibliotek, teater med mera.

Hummelsta är en lugn och mysig by där vi har tillgång till lekplats och skog precis intill oss. Här serveras hemlagad och varierad mat varje dag. Vilan för barnen kommer i största mån att ske utomhus.

Det stora lärandet kommer att ske i vardagen på ett enkelt och naturligt sätt så att barnen lätt tar till sig och lär.