Stads­gårdens omvårdnadsboende

På Stadsgården erbjuder vi boende för personer med demenssjukdom. Här finns trygghet och gemenskap i fräscha lokaler centralt i Enköping.

Välkommen till oss

På Stadsgården arbetar vi med personcentrerad omvårdnad för att varje kund ska få sina behov tillgodosedda. Detta innebär att våra aktiviteter är individuellt inriktade, men vi har också gemensamma aktiviteter varje dag.

All omvårdnad på boendet utgår från vår värdegrund:

  • Inflytande över hur den egna omsorgen utformas
  • Trygghet med personalen och i vardagen
  • Meningsfullhet i vardagen genom aktiviteter och socialt umgänge.
  • Respektfullt bemötande

Om Stadsgårdens omvårdnads­boende

Stadsgårdens omvårdnadsboende är integrerat i ett vanligt hyreshus i centrala Enköping. Här har du närhet till buss, butiker, restauranger och andra bekväm­ligheter. Lägenheterna är avsedda för dig som har en demens­­sjukdom. Stads­gården består av tre våningar med tio lägenheter på varje. Det finns gemensamma utrymmen som kök, matrum, allrum och tvättstuga. Alla lägenheter har ett rum med toalett och dusch. Lägenheten möblerar du med dina egna möbler. Det serveras frukost, lunch och middag samt kaffe och mellanmål.

På Stadsgården finns det alltid personal. Du kommer att ha en kontaktperson som hjälper dig samt gör det lilla extra för att du ska känna trygghet och ha det bra. Det finns alltid sjuksköterska på boendet. En gång i veckan kommer också läkaren på hembesök.

I Enköpings kommun har vi en värdegrund och ett salutogent synsätt. Det är viktigt att det är synligt för dig då det handlar om att göra din dag och tillvaro meningsfull genom att saker och handlingar är begripliga och hanterbara. Detta skapas oftast genom att du har en meningsfull vardag med inflytande att du känner trygghet genom respektfulla möten.

Aktiviteter

På Stadsgården finns det även hårvård, fotvård och en träffpunkt. Då lokalerna ligger i ett hyreshus finns också vanliga lägenheter i huset. De som bor på Stadsgården har därmed nära till det vardagliga livet utanför boendet. På Stadsgårdens omvårdnadsboende har vi hundar. Att umgås med djur är en kravlös aktivitet som ger mycket i form av värme, glädje och känsloupplevelser.

Aktiviteterna kan vara gemensamma eller enskilda och det är du som väljer vad just du vill göra. Exempel på aktiviteter är promenader, underhållning, spela spel eller kort, lösa korsord, lässtunder eller att baka. Vi gör också större utflykter såsom till Skansen. Här finns även café och restaurang i nära anslutning till boendet. På innergården finns olika aktivitetsrum såsom boulebana, grillplats, pergola, köksträdgård samt en rofylld plats för eftertanke och sinnesro.

Ekonomiska frågor

Har du frågor och funderingar kring bland annat avgifter och fakturor är du välkommen att kontakta Marlene Hellbom på telefonnummer 0171-62 56 70

Film från Stadsgården

Kontakta oss

Sjuksköterska

Telefon: 0171-62 56 24

Våningar på stadsgårdens omvårdnadsboende

Telefon till våning 3: 0171-62 56 26
Telefon till våning 4: 0171-62 56 27
Telefon till våning 5: 0171-62 56 28

Resultatenhetschef

Ulla Lundin

Telefon: 0171-62 69 55
E-post: ulla.lundin@enkoping.se

Besöksadress till stadsgårdens omvårdnasboende

Stadsgården, Östra Ringgatan 32, 749 35 Enköping